/


Viikkosukellukset

Viikkosukellukset järjestetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Mukaan ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet ja kaikki muutkin sukeltajat! Sukelluksista tiedotetaan tällä sivulla sekä seuran sähköpostilistalla. Tervetuloa mukaan!

 

Haluatko pitää viikkosukelluksen? Lue ohje

Jos pidät viikkosukelluksen, kirjaudu sisään ja paina sitten tästä.

Vanhat

Pvm: 15.9.2018

Kohde:
kinkomaan proomut

Osoite:


Kuvaus:
Kohde sopii kaikille. Tarkempi kuvaus ja ajo-ohjeet löytyy nettisivulta. Syvälle proomulle mennään veneellä, matalalle proomulle voi sukeltaa rannasta. Ilmatäytöt omatoimisesti. Sukeltaminen aloitetaan la 15.9. klo 12.00 kohteessa. Sukellusvanhimpana Jouni Hirvonen, 040 551 57 94. Kysymykset sähköpostilla jta.hirvonen@elisanet.fi Pidetään tässä vaiheessa vielä säävaraus.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Marko Moilanen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 15.8.2018

Kohde:
Kärkinen maapuoli

Osoite:


Kuvaus:
Kohteen kuvaus nettisivulla. Aloituspalaveri rannassa klo 18.00. Ilmatäytöt omatoimisesti tai kuplalla klo 17.00. Vetäjä Jouni Hirvonen, 040 551 57 94, jta.hirvonen@elisanet.fi

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 1.8.2018

Kohde:
Suolammet Laukaa (pohjoinen)

Osoite:
Valkolantie 875

Kuvaus:
Kohde sopii kaikille sukeltajille. Näkyvyys on yleensä hyvä ja syvyyttä löytyy max. 12-13m. Pohjalla kasvaa vihreä levä matto ja muutamia uteliaita kaloja saattaa näkyä. Täytöt omatoimisesti ja mielellään hyvissä ajoin ennen lähtöä. Kokonnutaan Kuplalla klo 18:00 josta lähdemme kohteelle 18:05. Jos tulet suoraan kohteelle niin saavuthan sinne viimeistään 18:45 https://goo.gl/maps/GwLdBxoMS1T2

Pitäjä:
Juha Hakulinen
sammakkoposti@hakulinen.net
0400-327 718

Ilmoittautuneet:
Sara Norja ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 25.7.2018

Kohde:
Asuntoproomu

Osoite:
Karkutien pumppaamo, Säynätsalo

Kuvaus:
Viikkosukellus järjestetään Karkutien pumppaamon rannasta (Säynätsalo) Asuntoproomulle. Asuntoproomun hylky on noin 30 m pitkä ja 6 m leveä. Keula on 12 metrissä ja pohja peräsimen luona 19 metrissä. Laskeutuminen ja nousu poijuköyttä seuraten. Vesi on tummaa, joten lamppu on välttämätön. Hylylle laskeutuneen mudan pöllähtäessä vesi muuttuu nopeasti sameaksikin. Proomulla asustelee muutama matikka, lisäksi paikalla voi törmätä ahveniin ja kiiskiin. Proomun lähistöllä on myös tukkipinoja. Proomun sisätiloihin ei tällä sukelluksella ole asiaa! Toinen vaihtoehto on sukeltaa rannasta. Vieressä on uimaranta, muuten ranta on mutarinnettä kivineen ja saattaapa yksi soutuveneen raato löytyä. Kokoontuminen pumppaamolla klo 18. Järjestäytymisen jälkeen venekuljetus proomulle. Proomu on ihan vieressä, mutta säästyypä uintimatkaa ja tulee veneestä sukeltamisen harjoitusta. Varaa mukaan pikkuhiluja venebensaa varten, bensakulut jaetaan osallistujien kesken.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
Jaakko Köykkä, Sara Norja, Marko Moilanen, Jani Kiisseli, ( 5 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 18.7.2018

Kohde:
Kärkistensalmi, maapuoli

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
Sukellusvanhin: Heikki Norja 0400813496 Tavataan rannassa klo 18 Kärkinen sopii kaikentasoisille sukeltajille. Lamppua tarvitaan, sillä vesi on Päijänteellä tyypillisen pimeää. Ilmatäytöt omatoimisesti. Soita jos tarvitset oven avausta.

Pitäjä:
Sara Norja
saraknorja@gmail.com
0453104335

Ilmoittautuneet:
Sara Norja, Jaakko Köykkä ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 11.7.2018

Kohde:
Iloniemi

Osoite:
Iloniementie

Kuvaus:
Kohteessa hiekkarantaa, mutapohjaa, kalliota, kiviä, uppotukkeja ja jos onni suosii niin kalaa ja rapuja. Tyypillinen Päijänteen näkyvyys, lamppu tarvitaan. Kohteessa hyvä ranta pukea ja rantaan pääsee autolla. Ajo-ohje: Käänny 9-tieltä, Nesteen kohdalta Kärkisiin ja n. 500m jälkeen mäen päältä oikealle Iloniementielle. Aja tietä rantaan asti pysyen koko ajan Iloniementiellä. Ilmatäytöt omatoimisesti. Aloituspalaveri Iloniemessä klo 18.00. Sukelluksen johtaa Seppäsen Vellu, p. 040 743 6441

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Tuomo Hämäläinen, Ilona Hämäläinen, ( 4 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 4.7.2018

Kohde:
Suolampi, eteläinen

Osoite:
Valkolantie

Kuvaus:
Kirkkaahko kohde, sopii P1 ja snorklaajat Tapaaminen kohteessa 18.30, ilmatäyttö omatoimisesti (soita jos tarvitset apua). Lisätietoja: Heikki Norja 0400813496

Pitäjä:
Sara Norja
saraknorja@gmail.com
0453104335

Ilmoittautuneet:
Jaakko Köykkä ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 20.6.2018

Kohde:
Kärkistensalmi, Vespuoli

Osoite:
Vespuolentie 680, Korpilahti

Kuvaus:
Kohde sopii kaikentasoisille sukeltajille. Pohja on loivaa melko kovaa mutarinnettä. Rannasta vasemmalle on polveileva kalliojyrkänne syvyydellä 7 - 17 m. Voit sukeltaa myös matalassa kivikossa lähempänä rantaa. Näkyvyys Päijänteelle tyypillinen eli syvemmällä tarvitset lampun. Kokoontuminen kohteessa 18.00.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
Jaakko Köykkä, Jouni Hirvonen, Mikko Vanhanen, ( 4 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 6.6.2018

Kohde:
Säyäntsalon uimaranta

Osoite:
Laivarannantie 14, Säynätsalo

Kuvaus:
Pidetään ensimmäinen keskiviikko viikkosukellus puhdistamalla Säynätsalossa Laivarannantien uimaranta Aloitetaan klo 18.00 Mukaan ovat tervetulleita kaikki, ikään, kokoon ja sukelluskokemukseen katsomatta. Kahlaajat tarkistavat matalimman Snorkkeloijat voivat olla seuraavina Sukellusvarustuksessa ainakin 5-6 sukeltajaa Tasaista on ja matalaa :) (Puhdistuksen jälkeen voidaan halukkaiden kanssa käydä katsomassa mistä löytyy seuran Busteri) Halukkaat pääsevät tämän jälkeen Lehtisaaren Leirirantaan (osoitteessa Rantatie 1 A, Lehtisaari) Ilmahuolto omatoimisesti. Ja ilmoittautumiset suoraan minulle (jos tulee hyvä lössi aloitetaan Säykistä...jos vain muutama niin menemme pienemmälle rannalle Lehtisaaren)

Pitäjä:
Anna-Mari Saarikoski
mari.saarikoski@gmail.com
040-728 3947

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 16.8.2017

Kohde:
Kärkinen Vespuoli

Osoite:
Vespuolentie 680, Korpilahti

Kuvaus:
Kokoontuminen kohteessa klo 18.00. Kohde sopii kaikentasoisille sukeltajille. Pohja on loivaa melko kovaa mutarinnettä. Rannasta vasemmalle on polveileva kalliojyrkänne syvyydellä 7 - 17 m. Voit sukeltaa myös matalassa kivikossa lähempänä rantaa. Näkyvyys Päijänteelle tyypillinen eli syvemmällä tarvitset lampun.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 9.8.2017

Kohde:
Suolammit

Osoite:
Valkolantie 820, Laukaa

Kuvaus:
Aikataulu: Tapaaminen Klo 17:15 Kuplalla tai kohteessa noin klo 18. Ennakkoilmoittautuminen Jannelle enemmän kuin toivottavaa. Kuvaus Jyväskylästä tullessa ensimmäinen lampi on syvempi, maksimisyvyys 12 m. Pohja on vihreän kasvuston peitossa lukuunottamatta syvintä kohtaa, jossa on kuollut ruskea alue. Lammessa näkyy ahvenparvia ja haukia sekä pieniä vesihyönteisiä. Vesi on kirkasta, mutta kesällä varsin lämmintä. Toiseen lampeen on helppo lähteä sukeltamaan pieneltä hiekkarannalta, jonne voi ajaa autolla. Tämä lampi on viereistä matalampi. Molemmat ovat oivia paikkoja kevään ensi sukelluksiin ja esim. suunnistusharjoituksiin. Syvyys 0-12m

Pitäjä:
Janne Nuora
janne.nuora@rengasnuora.fi
040-545 6283

Ilmoittautuneet:
Janne Nuora, Jani Kiisseli ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 19.7.2017

Kohde:
asuntoproomu

Osoite:
karkutie säynätsalo

Kuvaus:
Aloituspalaveri pumppaamon rannassa klo 18.30. Ilmatäytöt omatoimisesti. Kohteesta lisätietoja löytyy seuran nettisivulta. Jouni 040 551 57 94.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Sara Norja, ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 12.7.2017

Kohde:
Iloniemi

Osoite:
Iloniementie

Kuvaus:
Tyypillinen Päijänteen näkyvyys, lamppu tarvitaan syvemmällä. Kohteessa hyvä ranta pukea ja rantaan pääsee autolla. Käänny 4-tieltä, Nesteen kohdalta Kärkisiin ja n.500m jälkeen mäen päältä oikealle Iloniementielle. Aja tietä rantaan asti. Matkalla yksi risteys, josta helposti lähtee väärään suuntaan, pysy siis koko ajan Iloniementiellä. Ilmatäytöt omatoimisesti. Aloituspalaveri Iloniemessä klo 18.30.

Pitäjä:
Tony Ylitolva
Tony.ylitolva1@gmail.com
040-8233103

Ilmoittautuneet:
Tony Ylitolva, Jouni Hirvonen ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 29.6.2017

Kohde:
Suolampi pohjoinen

Osoite:
Valkola Laukaa

Kuvaus:
Matala (9m), kirkasvetinen lampi. Erittäin helppo kohde. Ilmatäytöt omatoimisesti. Tapaamme kohteessa klo 18.00. Tarkempia tietoja kohteesta löytyy nettisivulta. Sukellusvanhimpana toimii Tatjana Hirvonen. Jouni Hirvonen 040 551 57 94. Huomioi että sukellus järjestetään torstaina.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 21.6.2017

Kohde:
Kärkinen klo 18.00

Osoite:


Kuvaus:
Kohde soveltuu kaiken tasoisille sukeltajille ja sieltä löytyykin syvyyksiä kaikille. Kärkisissä on sukeltamaan helppo lähteä, koska autolla pääsee aivan rantaan ja veneenlaskupaikalta on helppo lähteä sukeltamaan. Paikalta itään lähdettäessä ranta viettää pitkään matalasti 3-8 m syvyydessä ja tällä alueella onkin hyvä harjoitella suunnistusta, opetella tasapainotusta sekä bongailla pohjasta erilaista rojua. Etelään eli sillan alle lähdettäessä ranta syvenee melko jyrkästi ja aivan sillan alla on 5 - 22m alueella sillan rakennuksen aikana tehty lohkareinen jyrkänne, joka putoaa syvyyksiin. Jyrkänteellä voi ihailla jylhää kivikkoista maisemaa sekä nähdä hienoja ahvenparvia sekä matikoita. 22 metrin jälkeen jyrkänne loivenee hiekka/mutarinteeksi, joka syvenee aina syvimmillään 36 metrin syvyyteen, muuttuen tasaiseksi aivan salmen keskellä. Päijänne on tummavetinen ja siksi siellä tarvitsee lampun n. 10m syvyydessä. Kärkisissä käy hienoinen virtaus, joka pitää veden kohtuullisen selkeänä huuhtoen mennessään mahdollisen mutapöllyn. Alle 10 metrin sukelluksia voi tehdä hyvin myös ilman lamppua.

Pitäjä:
Mikko Vanhanen
vanhanen.mikko@gmail.com
041-503 0159

Ilmoittautuneet:
Sara Norja, Janne Nuora, Tommi Pasanen, ( 4 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 14.6.2017

Kohde:
Kärkinen, Maapuoli, Korpilahti

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
Tavataan kohteessa klo 18:00. Pullotäytöt omatoimisesti tai jos tarvitset apua / laitteita, soita 0405456283 / Janne.   Perinteinen, varma, hyvä kohde kaiken tasoisille sukeltajille Kärkistensalmen sillan alla. Yleensä tapaat kaloja ja rapuja ja kaikenlaista roinaa ja rakenteita pohjassa. Lamppu olisi hyvä 6m ja syvemmälle sukelluksille.

Pitäjä:
Janne Nuora
janne.nuora@rengasnuora.fi
040-545 6283

Ilmoittautuneet:
Janne Nuora, Tommi Pasanen, Jouni Hirvonen, ( 4 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 3.8.2016

Kohde:
Asuntoproomu

Osoite:
Karkutien pumppaamo, Säynätsalo

Kuvaus:
Viikkosukellus järjestetään Karkutien pumppaamon rannassa Säynätsalossa. Halukkailla on mahdollisuus sukeltaa Busterista Asuntoproomulle. Toinen vaihtoehto on sukeltaa rannasta. Asuntoproomu on noin 30 m pitkä ja 6 m leveä. Keula on 12 metrissä ja pohja peräsimen luona 19 metrissä. Laskeutuminen ja nousu poijuköyttä seuraten. Vesi on tummaa, joten lamppu on välttämätön. Hylylle laskeutuneen mudan pöllähtäessä vesi muuttuu nopeasti sameaksikin. Proomulla asustelee muutama matikka, lisäksi paikalla voi törmätä ahveniin ja kiiskiin. Proomun lähistöllä on myös tukkipinoja. Proomun sisätiloihin ei tällä sukelluksella ole asiaa! Toinen vaihtoehto on sukeltaa rannasta. Vieressä on uimaranta, muuten ranta on mutarinnettä kivineen ja saattaapa yksi soutuveneen raato löytyä. Kokoontuminen pumppaamolla klo 18. Järjestäytymisen jälkeen venekuljetus 2 paria kerrallaan proomulle. Proomu on ihan vieressä, mutta säästyypä uintimatkaa ja tulee veneestä sukeltamisen harjoitusta.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
Kaj Schuvalow, Leevi Jetsu, Kari Tolonen, Laura Väisänen, ( 5 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 27.7.2016

Kohde:
Kärkistensalmi Vespuoli

Osoite:


Kuvaus:
Ajo-ohjeet ja lisätietoja kohteesta löytyy nettisivulta. Aloituspalaveri kohteessa klo 18.00. Ilmatäytöt omatoimisesti. Sukellusvanhimpana Veli Seppänen.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Laura Väisänen, ( 3 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 20.7.2016

Kohde:
Kärkinen, Maapuoli

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
Tavataan kohteessa klo 18:00. Pullotäytöt omatoimisesti tai jos tarvitset apua / laitteita, soita 0405456283 / Janne. Perinteinen, varma, hyvä kohde kaikentasoisille sukeltajille Kärkistensalmen sillan alla. Yleensä tapaat kaloja ja rapuja ja kaikenlaista roinaa ja rakenteita pohjassa. Lamppu olis hyvä 7m ja syvemmälle sukelluksille.

Pitäjä:
Janne Nuora
janne.nuora@rengasnuora.fi
040-545 6283

Ilmoittautuneet:
Janne Nuora, Sara Norja ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 13.7.2016

Kohde:
Suolampi eteläinen

Osoite:
Valkolantie

Kuvaus:
Kokoontuminen Kuplalla klo 18 t. Helena, Anna-Mari ja Mirva Helena 0407357596

Pitäjä:
Helena Siponen
siponen.helena@gmail.com
040-735 7596

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Leevi Jetsu ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 6.7.2016

Kohde:
Iloniemi

Osoite:
Iloniementie

Kuvaus:
Tyypillinen Päijänteen näkyvyys, lamppu tarvitaan syvemmällä. Kohteessa hyvät rannat pukea ja rantaan pääsee autolla. Käänny 4-tieltä, Nesteen kohdalta Kärkisiin ja n.500m jälkeen mäen päältä oikealle Iloniementielle. Aja tietä rantaan asti. Matkalla yksi risteys, josta helposti lähtee väärään suuntaan, pysy siis koko ajan Iloniementiellä. Ilmatäytöt omatoimisesti. Lähtö Kuplalta klo 18.00, voit myös mennä suoraan kohteelle. Aloituspalaveri Iloniemessä klo 18.30.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 29.6.2016

Kohde:
Suolampi, eteläinen

Osoite:
Valkolantie

Kuvaus:
Aloituspalaveri kohteessa klo 18.30. Ilmatäytöt omatoimisesti. Lisätietoja kohteesta nettisivulla. Parkkitilaa on niukasti, joten kimppakyytejä suositellaan. Yhteislähtö Kuplalta klo 18.00.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 22.6.2016

Kohde:
suolampi, pohjoinen

Osoite:
valkolantie

Kuvaus:
> Heissan, laitesukeltajat. > Mennään keskiviikkona 22.6. viikkosukellukselle Laukaaseen. Kohteena > pienempi Suolampi (pohjoinen). Lisätietoja kohteesta löytyy netistä > (sukelluskohteet). > Lähtö Kuplalta klo 18.00. Aloituspalaveri kohteessa klo 18.30. > Ilmatäytöt omatoimisesti > Lisätietoja tarvittaessa saa minulta. 040 551 57 94 tai > jta.hirvonen@elisanet.fi > -Jouni-

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 1.6.2016

Kohde:
Kärkinen maapuoli

Osoite:


Kuvaus:
Vetäjänä Veli Seppänen. Aloituspalaveri kohteessa klo 18.30.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Janne Nuora ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 2.9.2015

Kohde:
Iloniemi

Osoite:
Iloniementie 264, Korpilahti

Kuvaus:
Iloniemessä sukelletaan Päijänteessä. Kohteessa on kallioseinämää, mutarinnettä, tukkeja ym. nähtävää. Päijänteelle tyypillisesti lamppu on tarpeen. Kohde soveltuu kaikentasoisille sukeltajille. Ajo-ohje: Aja Kärkistä kohti Vespuolentietä Nesteeltä ekan mäen päälle ja käänny oikealle Iloniementielle. Pysy Iloniementiellä rantaan asti. Kokoontuminen rannassa 18.00. Ilmantäyttö omatoimisesti.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 26.8.2015

Kohde:
Kinkomaan proomut

Osoite:


Kuvaus:
Tapaamme Säynätsalon satamassa keskiviikkona klo 18.00. Sukellukset tehdään veneestä. Matala proomu. Syvyys 2-9 m Vesistö Päijänne Jyväskylästä 15 km Ajo-ohje Kinkomaan koulua vastapäätä käännytään Soratielle. Ajetaan suoraan n. 1,2 km ja sen jälkeen haaraumasta oikealle. Vajaan 200 m jälkeen käännytään Y-haarasta vasemmalle. Heti mäen nyppylän alla on pieni levikkeen tapainen, johon voi jättää autot. Siitä menee polku rantaan (n. 150 m). Osoite Soratie 118 E Kuvaus Proomu on nimensä mukaisesti rantavedessä. Hyvällä säällä sen voi löytää pinnalta katsellenkin, keula on parissa metrissä. Syvin kohta n.10 m. Proomulla on yleensä paljon uteliaita ahvenia. Lähistöllä löytyy myös tukkeja ja muuta tavaraa. Matalasta vedestä huolimatta lamppu on tarpeen koko proomun tarkastelussa. Sukeltamaan voi lähteä rannalta, jos raahaa kamat autolta noin 150 metrin matkan rantaan. Syvä Proomu. Syvyys 25-32 m Vesistö Päijänne Jyväskylästä 20 km Kuvaus Syvälle proomulle sukelletaan veneestä. Kohde on syvä ja pimeä, joten se soveltuu kokeneemmille sukeltajille. Syvin kohta n. 32 m. 30-metrinen proomu makaa pohjassa kyljellään ja ylempi kylki on noin 25 metrissä. Proomulla tapaa yleensä matikoita.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Leevi Jetsu, ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 19.8.2015

Kohde:
Kärkinen, Maapuoli

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
Vanha tuttu Kärkinen... Kohde soveltuu kaiken tasoisille sukeltajille. Kärkisissä on sukeltamaan helppo lähteä, koska autolla pääsee aivan rantaan asti. Itään lähdettäessä ranta viettää pitkään matalasti 3-8 m syvyydessä. Etelään (sillan alle) lähdettäessä ranta syvenee melko jyrkästi. Aivan sillan alla on 5 - 22m alueella sillan rakennuksen aikana tehty lohkareinen jyrkänne, joka putoaa syvyyksiin. Päijänne on tummavetinen ja siksi siellä tarvitsee lampun n. 10m syvyydessä. Kärkisissä käy hienoinen virtaus, joka pitää veden kohtuullisen selkeänä huuhtoen mennessään mahdollisen mutapöllyn. Alle 10 metrin sukelluksia voi tehdä hyvin myös ilman lamppua.

Pitäjä:
Kaj Schuvalow
kaj.schuvalow@kolumbus.fi
040-770 7986

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Leevi Jetsu, Tommi Pasanen ( 3 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 12.8.2015

Kohde:
Asuntoproomu

Osoite:
Karkutie (pumppaamo)

Kuvaus:
Proomulle sukelletaan veneestä. Vene noutaa pumppaamon rannasta, jossa kokoonnutaan klo 18. Keula on 12 metrissä ja pohja peräsimen luona 19 metrissä. Proomu on noin 30 m pitkä ja 6 m leveä. Vesi on tummaa, joten lamppu on välttämätön. Hylylle laskeutuneen mudan pöllähtäessä vesi muuttuu nopeasti sameaksikin. Proomulla asustelee muutama matikka, lisäksi paikalla voi törmätä ahveniin ja kiiskiin. Sisätiloihin ei tällä sukelluksella ole menemistä. Proomun lähistöllä on tukkipinoja. Varaa mukaan hiluja veneen polttoainetta varten.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Tommi Pasanen, Riikka Kumpulainen, Leevi Jetsu, ( 5 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 5.8.2015

Kohde:
Säynätsalo-Muuratsalo

Osoite:
Saunatie Säynätsalo

Kuvaus:
Klo 18 kokoontuminen Säynätsalon paloaseman rantaan jossa on seuran vene. Sukelluskohde Muuratsalon lounaiskulma, Kätkytsaaret, sukellus veneestä tai Säynätsalon paloaseman läheisyydessä oleva vanha laituri, sukellus rannasta. Katsotaan sovitaanko veneeseen, sen mukaan sukelluskohde.

Pitäjä:
Helena Siponen
siponen.helena@gmail.com
040-735 7596

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 29.7.2015

Kohde:
Iloniemi

Osoite:
Iloniementie

Kuvaus:
Mennään keskiviikkona 29.7. Iloniemeen. Aloituspalaveri kohteessa klo 18.30. Jos tarvitset laitteet tai pullon täyttöä, niin ota minuun yhteyttä viim tiistaina,niin sovitaan treffit Kuplalle. Kohde soveltuu kaikentasoisille sukeltajille. Koska sukelletaan Päijänteessä, niin lamppu tarvitaan yli viiden metrin syvyydessä. Iloniemeen ajetaan niinkuin Kärkisiin, mutta Nesteen risteyksen (n.500m)jälkeen mäen päältä kääntyy oikealle Iloniementie. Ajele tätä tietä loppuun asti, ranta tulee vastaan. Matkalla on yksi tiukka mutka, josta helposti ajaa väärälle tielle. Pysy siis koko ajan Iloniementiellä. -Jouni- 040 551 57 94

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Tommi Pasanen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 22.7.2015

Kohde:
Kultaranta

Osoite:
Kultarannantie 164

Kuvaus:
Kultarannassa on erittäin loivasti syvenevä hiekkapohjainen ranta. Veteenmeno ja sukeltaminen on kohteessa on helppoa ja siksi se sopiikin kaikille. Myös kokeneemmille sukeltajille kohde on erinomainen paikka esim. suunnistus yms. harjoitteluun. Muuratjärven vesi on Päijännettä kirkkaampaa eikä lamppua tarvita. Parkkialueelta on noin 50m kävelymatka rantaan. Ilmahuolto omatoimisesti, mutta allekirjoittanut on Kuplalla keskiviikkona kello 16.30 - 17.15. Lähtö Kuplan pihasta sukelluspaikalle 17.20. Aloituspalaveri on kohteessa noin 18.00. T: Marko

Pitäjä:
Marko Moilanen
moilane@hotmail.com
045-8615037

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Tommi Pasanen, ( 3 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 15.7.2015

Kohde:
Kärkinen Vespuoli

Osoite:
Kärkistensalmi

Kuvaus:
Kuvaus kohteesta ja ajo-ohjeet nettisivulla. Aloituspalaveri kohteessa klo 18.30. Laitevuokrausasioissa ota yhteyttä Jouniin viim. tiistaina. 040 551 57 94. Ilmatäytöt omatoimisesti.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
Leevi Jetsu, Kaj Schuvalow, Minna Katko ( 3 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 11.7.2015

Kohde:
Viitasaaren louhos

Osoite:
Kohde sijaitsee Kinnulan puolella.

Kuvaus:
Kuvaus kohteesta ja ajo-ohjeet nettisivulla. Lähtö Kuplalta la aamuna klo 8.00. Jos tarvitset laitteet, niin ota yhteyttä Jouniin. 040 551 57 94. Ilmatäyttö omatoimisesti.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 24.6.2015

Kohde:
Suolampi, eteläinen

Osoite:
Valkolantie 820, Laukaa

Kuvaus:
Kuvaus seuran nettisivuilta: "Jyväskylästä tullessa ensimmäinen lampi on syvempi, maksimisyvyys 12 m. Pohja on vihreän kasvuston peitossa lukuunottamatta syvintä kohtaa, jossa on kuollut ruskea alue. Lammessa näkyy ahvenparvia ja haukia sekä pieniä vesihyönteisiä. Vesi on kirkasta, mutta kesällä varsin lämmintä." Pidetään aloituspalaveri kohteessa klo 18.00. Ilmatäyttö omatoimisesti. Tervetuloa! Viikkosukelluksen pitää: Tarmo Muhonen gsm 0400 888078

Pitäjä:
Satu Pölkki
sapolkki@gmail.com
0400-551 281

Ilmoittautuneet:
Tommi Pasanen, Elias Pasanen, Satu Pölkki, Minna Katko, Jouni Hirvonen ( 5 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 17.6.2015

Kohde:
Kärkinen, Vespuoli

Osoite:
Vespuolentie 680

Kuvaus:
Korpilahden Vespuolella sukelletaan Päijänteessä Kärkisten sillan eteläpuolella. Kun tulet Jyväskylästä, käänny heti sillan jälkeen oikealle ja aja ihan rantaan. Lähtöpaikkana on vanha lossilaituri. Kohde sopii kaikentasoisille sukeltajille. Pohja on loivaa melko kovaa mutarinnettä. Voit sukeltaa myös matalassa kivikossa lähempänä rantaa. Vähän matkan päässä lähtöpaikasta on polveileva kalliojyrkänne syvyydellä 7 - 17 m. Näkyvyys Päijänteelle tyypillinen eli syvemmällä tarvitset lampun. Kokoontuminen kohteessa klo 17.30.

Pitäjä:
Minna Katko
minna.katko@gmail.com
040-573 9747

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 10.6.2015

Kohde:
Kärkinen Maapuoli

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
Tapaaminen rannassa klo 18:00. Ilmatäyttö omatoimisesti. Kohde sopii kaikille. Hyvät mahdollisuudet toteuttaa monipuolinen sukellus.

Pitäjä:
Janne Nuora
janne.nuora@rengasnuora.fi
040-545 6283

Ilmoittautuneet:
Janne Nuora, Anna-Mari Saarikoski, Mirva Lievonen, Jouni Hirvonen, , Minna Katko, Tommi Pasanen, Ilona Hämäläinen ( 8 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 3.6.2015

Kohde:
Kärkinen maapuoli

Osoite:
Kärkistensalmi

Kuvaus:
Seppäsen Vellu aloittaa vkosukellukset sillan alla. Aloituspalaveri klo 18.30 kohteessa. Kohteen tiedot nettisivuilla. Laitevuokraus asioissa ota yhteyttä Jouniin viim. tiistaina. 040 551 57 94 Ilmatäytöt omatoimisesti.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 20.9.2014

Kohde:
Kärkinen, Maapuoli

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
YÖSUKELLUSTAPAHTUMA (järj. P3 opiskelijat Jouni ja Maarit) Tervetuloa yösukellustapahtumaan "Kärkisten akvaarioon" lauantaina 20.9.2014 klo 19.00 - n. klo 22.00. Yösukellukseen vaaditaan vähintään P2-luokitus tai vastaava. Aurinko laskee n. klo 19.30, joten siksi kokoonnumme puolta tuntia aikaisemmin. Kärkisissä pääsee autolla aivan rantaan ja veneenlaskupaikalta on helppo lähteä sukeltamaan. Veteenmenopaikka valaistaan. Paikalta itään lähdettäessä ranta viettää pitkään matalasti 3-8 m syvyydessä. Etelään eli sillan alle lähdettäessä ranta syvenee melko jyrkästi ja aivan sillan alla on 5 - 22 m alueella sillan rakennuksen aikana tehty lohkareinen jyrkänne, joka putoaa syvyyksiin. Jyrkänteellä voi ihailla jylhää kivikkoista maisemaa sekä nähdä hienoja ahvenparvia sekä matikoita. 22 metrin jälkeen jyrkänne loivenee hiekka-/mutarinteeksi, joka syvenee aina syvimmillään 36 metrin syvyyteen, muuttuen tasaiseksi aivan salmen keskellä. Kärkisissä käy hienoinen virtaus. Normivarusteiden lisäksi otathan mukaan yösukellukseen vaadittavat varusteet: valaisin, varavalaisin, itsevalaiseva kompassi, itsevalaisevat syvyys- ja painemittarit, itsevalaiseva kello ja/tai sukellustietokone sekä parinaru. Ilmahuolto omatoimisesti Varvella tai kontilla. Jos sää sallii, viritämme paikalle myös makkaranpaistonuotion, joten otathan mukaan myös omat makkarat ja muut eväät. HUOM! Tapahtumaan ENNAKKOILMOITTAUTUMISET KESKIVIIKKOON 17.9.2014 mennessä alla olevaan listaan. Huom! Tarvitsemme vapaaehtoisen valaisinspesialistin turvallisuuden ja tunnelman luomiseen!

Pitäjä:
Jouni Keskinen
jouni.keskinen@valmet.com
040-522 9212

Ilmoittautuneet:
Jouni Keskinen, Janne Nuora, Maarit Paunonen, Jouni Hirvonen, Tatjana Hirvonen, Marko Moilanen, Juha Hänninen, Mikko Vanhanen, Tuomo Hämäläinen, Ilona Hämäläinen, Satu Pölkki ( 11 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 20.7.2014

Kohde:
PÄIJÄNNE, Muuratsalo, Konjakki

Osoite:
Säynätsalo satama

Kuvaus:
"Laitesukelluspäivä Päijänteellä." KIITOS ILMOITTAUTUNEILLE. KAIKKI LÄHDÖT OVAT NYT TÄYNNÄ. HYVÄÄ SUKELLUSPÄIVÄÄ ! Järjestämme avoimen sukellustapahtuman Sammakot ry jäsenille su 20.7.2014. Tapahtuma on jäsenille ilmainen. 4 lähtöä veneellä/veneillä Säynätsalon satamasta kohteille. 10:00 Kätkytsaari / Muuratsalo 13:00 Kätkytsaari / Muuratsalo 16:00 Konjakki / Vähä-Poro Max. 2 sukellusta / jäsen. Sopii kaikentasoisille sukeltajille. Sukellukset tapahtuvat veneestä lähellä rantaa. Kohteet ovat jyrkästi syveneviä rinteitä. Lamppu on välttämätön 6 metriä syvemmällä. Jos sukellat alle 18 metriin, on hyvä sopia sukelluspari jo etukäteen. Ilmahuolto esim. Muuramen kontilla omatoimisesti. ILMOITTAUTUMINEN: TÄYNNÄ Terveisin Sammakot ry Janne Nuora 040-545 6283 janne.nuora@rengasnuora .fi

Pitäjä:
Janne Nuora
janne.nuora@rengasnuora.fi
040-545 6283

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 9.7.2014

Kohde:
Kärkinen Vespuoli

Osoite:
Kärkistensalmi

Kuvaus:
Kuvaus löytyy nettisivulta. Aloituspalaveri kohteessa klo 18.30. Ilmatäytöt omatoimisesti. Laitevuokraus ja pullotäytön mahdollisuus myös Varvella klo 17.15. Jouni Hirvonen 040 551 57 94

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
, Tommi Pasanen ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 18.6.2014

Kohde:
Kultaranta, Muurame

Osoite:
Kultarannantie 16

Kuvaus:
Kultarannassa on erittäin loivasti syvenevä hiekkapohjainen ranta. Veteenmeno ja sukeltaminen on kohteessa on helppoa ja siksi se sopiikin kaikille. Myös kokeneemmille sukeltajille kohde on erinomainen paikka esim. suunnistus yms. harjoitteluun. Muuratjärven vesi on Päijännettä kirkkaampaa eikä lamppua tarvitse. Varaudu kuitenkin kantamaan laitepakettiasi noin 60metriä, koska rantaan menevä tie on tukittu autoilta rannalla ilmenneiden ilkivaltatapausten vuoksi. Lähtö tapahtuu seuran täyttöpaikalta Varvelta kello 18.00.

Pitäjä:
Marko Moilanen
moilane@hotmail.com
045-8615037

Ilmoittautuneet:
Tommi Pasanen ( 1 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 11.6.2014

Kohde:
Suolampi, pohjoinen

Osoite:
Valkolantie Laukaa

Kuvaus:
Seuran sivuilla on kohteen kuvaus. Lähtö Varvelta klo 18.00 Aloituspalaveri kohteessa n.klo 18.30 Ilmatäytöt omatoimisesti tai Varvella klo 17.45.

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 4.6.2014

Kohde:
Kärkinen, Maapuoli

Osoite:
Vespuolentie 564, Korpilahti

Kuvaus:
Kohde soveltuu kaiken tasoisille sukeltajille ja sieltä löytyykin syvyyksiä kaikille. Kärkisissä on sukeltamaan helppo lähteä, koska autolla pääsee aivan rantaan ja veneenlaskupaikalta on helppo lähteä sukeltamaan. Paikalta itään lähdettäessä ranta viettää pitkään matalasti 3-8 m syvyydessä ja tällä alueella onkin hyvä harjoitella suunnistusta, opetella tasapainotusta sekä bongailla pohjasta erilaista rojua. Etelään eli sillan alle lähdettäessä ranta syvenee melko jyrkästi ja aivan sillan alla on 5 - 22m alueella sillan rakennuksen aikana tehty lohkareinen jyrkänne, joka putoaa syvyyksiin. Jyrkänteellä voi ihailla jylhää kivikkoista maisemaa sekä nähdä hienoja ahvenparvia sekä matikoita. 22 metrin jälkeen jyrkänne loivenee hiekka/mutarinteeksi, joka syvenee aina syvimmillään 36 metrin syvyyteen, muuttuen tasaiseksi aivan salmen keskellä. Päijänne on tummavetinen ja siksi siellä tarvitsee lampun n. 10m syvyydessä. Kärkisissä käy hienoinen virtaus, joka pitää veden kohtuullisen selkeänä huuhtoen mennessään mahdollisen mutapöllyn. Alle 10 metrin sukelluksia voi tehdä hyvin myös ilman lamppua. Ilmahuolto omatoimisesti ja aloitetaan kohteella klo 18.00

Pitäjä:
Mikko Vanhanen
vanhanen.mikko@gmail.com
041-503 0159

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 31.7.2013

Kohde:
Mämmensalmi Äänekoski

Osoite:
Päiväkunnaantie, yleinen uimaranta

Kuvaus:
Lisätietoja kohteesta nettisivulta "sukelluskohteet". Lähtö Varvelta 17.30 ja palaveri kohteessa 18.30. Ilmatäytöt omatoimisesti tai klo 17.15 Varvella. Viikkosukellus toteutetaan mikäli ilmoittautuneita tulee, ilmoittaudu siis netissä tai sähköpostilla. Jouni Hirvonen 040 551 57 94 jta.hirvonen@elisanet.fi

Pitäjä:
Jouni Hirvonen
jta.hirvonen@elisanet.fi
040-551 5794

Ilmoittautuneet:
(ei ilmoittautuneita)

Ilmoittautuminen on päättynyt.
Pvm: 10.7.2013

Kohde:
Asuntoproomu, Säynätsalo

Osoite:
Karkutie, pumppukoppi ja uimaranta heti oikealla.

Kuvaus:
Pullotäytöt omatoimisesti. Laitevuokraus Jannelta 0405456283(kuuntele ohjeet ja valitse vastaajasta nro 2) Klo 18:00 pumppaamon rannasta. Vene kyyti poijulle. Mahdollisuus myös sukeltaa rannasta matalampi rantasukellus. Syvyys 12-19m Vesistö Päijänne Jyväskylästä 20 km Kuvaus Asuntoproomu on Päijänteessä Säynätsalon kupeessa ja sukeltaminen onnistuu parhaiten veneestä. Proomu on noin 30 m pitkä ja 6 m leveä. Keula on 12 metrissä ja pohja peräsimen luona 19 metrissä. Vesi on tummaa, joten lamppu on välttämätön. Hylylle laskeutuneen mudan pöllähtäessä vesi muuttuu nopeasti sameaksikin. Proomulla asustelee muutama matikka, lisäksi paikalla voi törmätä ahveniin ja kiiskiin. Proomun lähistöllä on myös tukkinippuja.

Pitäjä:
Janne Nuora
janne.nuora@rengasnuora.fi
040-545 6283

Ilmoittautuneet:
Jouni Hirvonen, Janne Nuora ( 2 kpl )

Ilmoittautuminen on päättynyt.