/


Juniorit


Junioritoiminnan juuret juontavat Sammakoissa 80 -luvun alkuun, jolloin sukeltamisesta alettiin puhua enemmänkin koko perheen lajina ja mukaan tuli myös silloisen jäsenistön lapsia. Pian alun jälkeen seuraamme koulutettiinkin ensimmäiset norppaohjaajat silloisen Suomen Urheilusukeltajainliiton kurssilla. Tämä oli alku junioritoiminnan kasvulle. Uudet ohjaajat alkoivat innolla kouluttaa uusia norppia CMAS koulutusohjelman mukaisilla snorkkelisukelluskursseilla.

80-luvun kasvun ja 90-luvun jälkeen junioritoiminnasta on tullut yksi seuramme perustoimintamuodoista. Voimakkaimman kasvun kautta junioritoiminta on elänyt koko 2000-luvun, jolloin junioreiden määrä on kymmenkertaistunut 90-luvun lopusta ja tällä hetkellä seuramme jäsenistä n. kolmannes onkin junioreita.

Seuramme juniorit ovat kuutti- ,norppa- tai hylje-ikäisiä lapsia ja nuoria. Ikähaitari vaihtelee 3-19 vuoden välillä ja harjoituksia järjestetään viikoittain kolmesa eri ryhmässä jaettuna iän ja kokemuksen perusteella.

Kaikissa ryhmissä korostetaan tasapuolisuutta ja leikinomaisuutta otsa kurtussa puurtamisen sijaan.

Harjoituksissa harjoitellaan uima- ja sukellustaitojen lisäksi hengenpelastus- ja ensiaputaitoja. Lisäksi esim. leireillä tutustumme vesillä liikkumisen perusteisiin sekä ympäristönsuojeluun niin maalla kuin vedessäkin. Halukkailla on mahdollisuus myös osallistua kilpailuihin esim. valtakunnallisissa norpparalleissa, pelaamalla uppopalloa nuorten omassa joukkueessa sekä osallistumalla räpyläuintikilpailuihin.

Harjoituksissa välineinä ovat maski, snorkkeli ja räpylät. Moni junioreistamme on kuitenkin 12 vuotta täytettyään laajentanut harrastustaan myös laitesukelluksen puolelle, käymällä seuramme laitesukelluksen peruskurssin. Tälle kurssille junioritoimintamme antaa erinomaisen pohjan ja perinteisesti junioritoiminnassa mukana olleet lapset ovatkin kurssin taitavimpia oppilaita.

Junnutoimintamme on edullista. Uudeksi jäseneksi ilmoittautuessa junnulta peritään 25 euron liittymismaksu. Vuosittainen jäsenmaksu on (2019) 35 euroa, joka sisältää Sammakoiden ja Sukeltajaliiton jäsenyyden. Uimahalliranneke maksaa tämän lisäksi (2019) 20 euroa aina puoleksi vuodeksi kerrallaan.